Home » » Kerja Kosong

Kerja Kosong

Written By Cinta Menora on Thursday, December 15, 2011 | 12/15/2011 09:53:00 AM

Salam rakan2 multipliers,

A friend of mine is looking for a candidate to join his team in India.
Any takers?
You can liaise with him directly.
Regards,
Maz

****************************************
From: Cletus Pereira
Date: 7 December 2011 13:41
Subject: GM Finance & Accounts - Hyderabad, India

Dear Friends
I am looking out for a competent guy or gal to join our team as GM, Finance & Accounts at IJM Tollways, India. The person must have relevant professional qualifications, preferably with experience working in Indian environment. Remuneration and other benefits will be decided based on qualifications and experience. Appreciate your assistance in helping me source the right candidate.

Best Regards
Cletus J PereiraCEO,IJM Tollways, India
Share this article :

113 comments:

  1. hehehe... kalau Lady Maz yg offer, insya Allah, aisya terima *wink*

    ReplyDelete
  2. kalau gitu, aisya kena tunggu kitorang pencen dulu ... kan our daeng nak buka interior design's firm ... bolehlah nanti aisya apply jadi accounts manager .... psssst tapi nampaknya aisya sorang aje yg kena buat kerja ... our daeng nak duduk hadap computer aje ...

    ReplyDelete
  3. hehehe ... takpe, aisya pekerja yg sgt 'understanding' :D

    ReplyDelete
  4. dear ... if u want to apply pun, i will not give my recommendation to my friend ni ... sebab nanti u tak buat kerja ... dok masuk MP aje ... hehehe

    ReplyDelete
  5. silap haribulan, aisya yg bayar gaji kat kitorg ... hahaha

    ReplyDelete
  6. anyway ladies, if u know anyone yg suitable for this post, let me know ye ... tapi kena posting ke hyderabad lah ... ok, i need to get ready, nak gi ofis sat ... i am on leave until next year but on standby in case of any urgent matters. c'yer ladies ....

    ReplyDelete
  7. IJM India...Kuantan Port Consortium pun dalam Group IJM juga...

    ReplyDelete
  8. a ahh betul tu ... ohh yg gambar kapal selam tu, dari situ ke?

    ReplyDelete
  9. sampai hati engkau maz, huhuhuhu...aku boleh kata pekerja cemerlang juga lah...emmmmm.. MP baru 1, 2 bulan ni aje...i addicted sebab maz dan aisya lah...the pulling force is so strong ladies...

    multitasking lah....semua jalan serentak. tak ada hal punya. klu bagi kat i maz, gerenti company untung berkali ganda. hehehehehehe (psst i suka shopping!)

    ReplyDelete
  10. saya background engineering .. sah di reject awal-awal ..:(

    ReplyDelete
  11. tak jim ... my friend ni dulu satu ofis dgn saya before he took up the offer from IJM ... dapat jadi CEO, sapa yg tak nak ... hehe. saya dgn another plc ...

    ReplyDelete
  12. kalau sampai ke saya, dah tentu saya reject ... kita nak cari orang untuk jaga (control) duit, bukan nak cari orang (engineer) yg kerjanya menghabiskan duit company aje ... hehehe

    ReplyDelete
  13. wah..wah.. laser nya ..:D
    well ..to be frank .. as an engineer , we spent to save ...

    ReplyDelete
  14. hahaha ... engineer lah yg banyak try n error ... sebelum dia save duit, dia perabih dulu ... *wink wink*

    ReplyDelete
  15. hahaha ... part shopping tu lah yg aku takut nak dengar ... camner nak untung berkali ganda?

    ReplyDelete
  16. tahu tak per ... try & error dah memang kerja seharian kami hahahaa
    tapi kalau sekali success ... 100 tahun hasilnya taaau !

    ReplyDelete
  17. kerja apa pulak tu? sampai boleh tahan 100 tahun.

    ReplyDelete
  18. success tu bertahan lama .. hasil penemuannya berterusan walau pun jasad hancur di kandung tanah ...

    ReplyDelete
  19. org minyak ? .. mungkin terkait sikit dgn ' minyak sawit ' ...

    ReplyDelete
  20. klu orang minyak...nak sosek hantar students untuk industrial attachment.

    ReplyDelete
  21. 100 tahun? huhu ... paling tinggi concession pun 50 tahun aje, itu pun selepas minta extension ... hehehe

    ReplyDelete
  22. razak orang minyak? kakakaka tak tahan den donga, ea ...
    pssstt sal, malam ni razak memang akan bertukar jadi orang minyak ...

    ReplyDelete
  23. emmmm...tak faham....banyak kerja nak siap ni...no sleep for me tonight

    ReplyDelete
  24. hehehe work and no play ... dah cik sally, pi siapkan kerja tu ... esok jadi zombie nanti :-)

    ReplyDelete
  25. ic ... lagi dahsyat gitu ... surely selalu deal dgn KPC ...

    ReplyDelete
  26. indeed she is ... itu belum tinggi suara lagi ... hehehe

    ReplyDelete
  27. singa tengah tidur babe...tinggikan suara....terjaga lah dia

    ReplyDelete
  28. i see too ... in deep sea ... ramli org kapal, razak ... dia main kapal selam aje ...

    ReplyDelete
  29. hahahaa .. saya dulu org kapal juga Maz .. setahun dgn MISC , belayar dari tokyo ke Sweeden ..
    tapi kapal tu kalau menyelam , terus jadi Titanic :D

    ReplyDelete
  30. wah wah ... jauh perjalanan, luas pandangan ... dari orang kapal, jadi orang minyak pulak ... rezeki masing2, kan ... :-)
    titanic ..?? you jump, i jump ...? hehehe

    ReplyDelete
  31. tak boleh lama-lama jadi pelaut Maz ... tak tahan godaan huhuu
    pas ambik exam , terus rembat certificate & cari kerja lain hehee

    ReplyDelete
  32. pakai life jacket dulu ya :D
    you jump ..I think first ..hahahaa

    ReplyDelete
  33. itulah kata orang ... rezeki di mana2 ... di darat, laut, udara ... dalam perut bumi pun ada ... bersyukur sebab kita masih ada kerja dan masih boleh bekerja ... juga dikerjakan ..!!

    ReplyDelete
  34. life jacket ada satu aje, razak .... ladies first ..!!

    ReplyDelete
  35. exactly Maz ... memang kena perah & kerah teruk dgn employer nie ..
    but alhamdulillah ... masih di beriNya kesihatan utk meneruskan tugas ..

    ReplyDelete
  36. memang dah takdir agaknya ... man kan bersemadi di lautan biruuu

    ReplyDelete
  37. kalau kita yg jadi employer ... we would have done the same ... sabar aje, razak ... semua kita ada bahagian masing2 ... moga saja kita dikurniakan kesihatan yg baik, insya'allah ... apa2pun, family comes first ...

    ReplyDelete
  38. hehehe .... sayu aje bunyinya ... sedih pulak kita dengar ... takpe lah, razak ... ambil lah life jacket ni ... kita tumpang kapal selam ramli aje .... LOL!!

    ReplyDelete
  39. hehehee.. jgn Maz ... Ramli baru je info , submarine dia kan sampai lagi 4 jam ..

    ReplyDelete
  40. alahaiii ... awat lambat mai ... naik kejong chek tunggu ni ...

    ReplyDelete
  41. ambik pi la jaket tu Maz ... ikut je skrip asal .. ahaks

    ReplyDelete
  42. skrip asal pun dah lari ni ... mana ada life jacket pun ... kuang3x

    ReplyDelete
  43. dah dah, tak payah cakap apa2, gi masuk tidur. good nite n sweet dreams, dear :-)

    ReplyDelete
  44. ingat you marah kat i....telahan i salah kot...sebab tak dpt dengar intonation. sorry eik

    ReplyDelete
  45. awat nak marah pulak ... u should better go to bed. esok nak bangun pagi, kan. enjoy your holiday, ok. i am off now.

    ReplyDelete
  46. As salam maz....dah bangkit ke? mesti dah siap buat sarapan ni! kita baru je lepas makan dan sembang kat pergola/wakaf kat laman rumah....sesekali menikmati taman seronok juga....depan rumah i hutan reserved...nyaman lagi lah.

    ReplyDelete
  47. hah ? tak dak ke ?? ..
    nak naik ' time machine ' & torture si kapten kapal tu ..cemana leh jadi lagu tu ?

    ReplyDelete
  48. alhamdulillah razak, puas hati...tapi nak bayar sebulan...rebeh bahu I....hehehehehe

    mana maz yek? miss kita kat dia

    ReplyDelete
  49. tengah kunyah sarapan kot ..
    saya baru nie nak gi cari something to eat ..

    ReplyDelete
  50. kalau rumah atau emas .. tak pe , pelaburan tu ..
    jgn rabak poket kerana membayar kereta sudah hehee

    ReplyDelete
  51. kebiasaan kalau saturday , menu b/fastnya murtabak haha

    ReplyDelete
  52. setuju tu...rumah boleh juta-juta kan? kereta jadi besi buruk....emas...aduh, memang kegemaran kita.

    ReplyDelete
  53. sikit2 tu ada...klu razak nak ambil hati madam, bagi emas, halui pun tak apa (tengok size badan)...gerenti happy punya.

    ReplyDelete
  54. tu lah pasal ... kan dah kata awal2, skrip suruh terjun ... you jump, i jump ... awat tak terjun2 lagi ni?

    ReplyDelete
  55. bolehkah emas membahagiakan hati seorg isteri? i don't believe in that ...

    ReplyDelete
  56. that's the price you have to pay! bersyukurlah atas segala kelebihan dan kesenangan yg dikurniakan Allah tapi jangan pula mengeluh atas kekurangan yg ada. setiap yg baik, ada buruknya dan setiap yg buruk, ada hikmahnya ... akal fikiran yg waras akan dapat mengatasi segala2nya ...

    ReplyDelete
  57. dalam skrip kata .. biar kapal terbelah dua dulu Maz .. :D

    ReplyDelete
  58. emas umpama ' rasuah jiwa ' ..hehee
    bila hati ( isteri ) mencair , kebahagiaan kan terbit jua ...
    tapi tak semua wanita senang di beli jiwanya kan ?

    ReplyDelete
  59. kalau tak terbelah, macamana? ni dah tak sabar nak jump ...

    ReplyDelete
  60. jiwa saya tidak bisa dibeli dgn emas kerana ianya lebih berharga dari itu. cuma saya agak pelik bila ada juga hati2 yg boleh mencair bila dibeli dgn emas. bagaimana kalau si suami tidak mampu? masihkah diminta juga? kita ukur baju di badan sendiri. kebahagiaan bukan terletak pada wang ringgit walaupun money is everything. kebahagiaan datangnya dari hati dan jiwa yg bersih yg sentiasa redha di atas ketentuanNya ...

    ReplyDelete
  61. to some extent yes, but of course it is not everything.....sebagaimana peringatan, perlu diberi berulang-ulang, begitu jugalah hadiah (emas, pujian, kata manis dll) perlu dizahirkan juga berulang-ulang sebagai tanda kasih ...tapi klu memang tak mampu...tak apalah...yang sakit hati...mampu, tapi tak nak bagi....nak puji spouse pun malas..mentanglah dah kahwin lama... emmmm

    ReplyDelete
  62. dearest maz, hati yang tak mahal...klu merajuk, boleh dipujuk dgn berbagai cara...bagi hadiah, kata manis dll. bagi emas lagi i suka...nevertheless, all this temporary....it's not everything....indeed u're absolutely right, ever lasting happiness is in pure heart and soul (selalu redha dan menerima seadanya)..

    psst....penuh filosofi pulak you ni maz!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  63. ramai-ramai kita belah dua kapal tu ..heheh ** kes nak follow skrip .. what an obidient guys we are **

    ReplyDelete
  64. razak, saya dah terjun dulu, letihlah menunggu. terjunlah weiii, apa tunggu lagi ... airnya cetek aje ... nama pun berlakun ... hehehehe

    ReplyDelete
  65. Hehehee .. rupanya tempat lakunan tu dekat area water park Petronas Twin Tower je ya :D

    ReplyDelete
  66. laaa baru perasan kita kat water park ke? aduiiiyaaaiii :-D

    ReplyDelete
  67. sally dear, hati yg merajuk susah nak dipujuk, walau segunung emas pun ditaburkan. kadang-kala hanya dgn satu perkataan "maaf" dapat meleburkan rajuk yg terbuku di hati. by the way, sal ... i am full of surprises ...

    ReplyDelete
  68. then tell me...i'm waiting!!! kacau you after 12 boleh tak?

    ReplyDelete
  69. hehehe my dear sally, smlm baca message ni dari email, tak sempat nak balas ... lagi pun dah jam 1 am. by the way, kalau dah namanya "surprise", mana boleh bagi tahu. nanti dah tak surprise, kan ...

    ReplyDelete
  70. boleh laaaa .. **ikut rentak lagu nenek kebayan dalam filem
    muzikal " Magika "** .. hehehe

    ReplyDelete
  71. oklah....i'm not asking much...only one surprise per month! starting from tonight. How's that?

    ReplyDelete
  72. what kind of surprise u want to hear, my dear? and i will say out loud .... SURPRISE!!

    ReplyDelete
  73. hahahahahahahahahha.....geram i tau....rasa nak kejar maz keliling rumah dgn sapu lidi.

    ReplyDelete

Kalau digumpal sekecil kuku, kalau dibentang selebar alam, walau sebesar biji labu, bumi dan langit ada di dalam ....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Bila Cindaku Menulis | Abjad Rumi Ke 13 | Mencari Identiti
Copyright © 2013. Bila Cindaku Menulis - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger