Home » , » Jalan-jalan ... Jumpa ... ??

Jalan-jalan ... Jumpa ... ??

Written By Cinta Menora on Thursday, December 29, 2011 | 12/29/2011 12:47:00 PM


eeeiiii ...
dia nak terjun ...
biarlah dia hidup, weiii ...!!

 Eeeeeiiii ... naik geli-geleman tengok kaki-kaki dia yang banyak ni ...!!

Share this article :

149 comments:

  1. aduh maz...pengsan aku....apasal ambik gambar benda tu....emmmm...kita geli lah!!!! huhuhuhu

    ReplyDelete
  2. hehehe kita pun geli gak ... especially masa dia buat buggy jump ... jatuh betul2 kat kasut ... nasib baik sempat sambut handphone, kalau tak ... nangis wooo ....

    ReplyDelete
  3. Millipede .. kita tak suka but tak la rasa geli !!!

    ReplyDelete
  4. betul..betul .. hehee ** sambil tepuk amai-amai **

    ReplyDelete
  5. hehehe ... pandai i ... (sambil tunduk2 mcm jepun) ...

    ReplyDelete
  6. apasal you all buat lawak ...tepuk amai-amai lak tu...cam nak ejek sal aje...huhuhu

    ReplyDelete
  7. laaa ... itu eksyen dia sebab mengiya kan jawapan kita, weiiii ...

    ReplyDelete
  8. Haa .. apahal ya ?? ** blinking2 both eyes tanda tak faham **

    ReplyDelete
  9. hahahahahahahaha. caw dulu guys.. .ada hal (kita cuti ni).

    ReplyDelete
  10. jangan bling2, razak ... juling nanti ... tapi kan, ini first time kita jumpa ulat gonggok sebesar itu ... mungkin cuaca di puncak bukit buatkan dia boleh membesar sebegitu rupa, kan ...

    ReplyDelete
  11. ok ok ... jalan baik2, tengok2 sikit kat tanah tu, takut terpijak ulat gonggok ...!!

    ReplyDelete
  12. puncak bukit mana tu Maz ??.. near by highland tower ya ?

    ReplyDelete
  13. ishh ... kalau kat highland tower, jumpa ulat gonggok pun dikatakan jumpa hantu ... hehehe
    cuba razak teka kat mana tu ... kalau betul, kita bg hadiah ... emmm hadiah apa yek? ohh kita bg notebook ...

    ReplyDelete
  14. alaaaa yg besar sikit dari buku 555 ... yg boleh tulis kisah hidup masa silam tuuuuu ....

    ReplyDelete
  15. betul betul betul ... **tepuk amai2 mode on** hehehe

    ReplyDelete
  16. wah .. ada " mode on " lagi ... Maz dah makin advance laa

    ReplyDelete
  17. aduiii ... bukan belajar dari razak ke ni ..? sat ... nak off kan ... hahahaha

    ReplyDelete
  18. hehehehe ... ala, kalau aisya nampak, tepi aje! *wink*

    ReplyDelete
  19. aisya, kalau ulat gonggok yg biasa kecil2 tu, saya buat main masak2 aje ... tapi yg macam giant ni, ada geli sikit ... hehehe

    ReplyDelete
  20. Hahaa .. saya pun ambil ilmu tu dari teman2 Indonesia , Maz ...

    ReplyDelete
  21. sebelum goreng jgn lupa salut dgn tepung ... goreng sampai rangup !! ** habis pupus la specis millipede nie **

    ReplyDelete
  22. aduh...siap nak makan pulak!!! tak kuasa I.....wei makanan kat giant banyak lagi lah!!!!

    ReplyDelete
  23. Indonesia boleh...Malaysia pun boleh hehehehe..

    ReplyDelete
  24. eauuu ... tak sangka aisya ni so adventurous ... saya lak ikan seperti belut, keli, sembilang dan sewaktu dgnnya, memang saya tak makan ....

    ReplyDelete
  25. Hehehe ... tu my fav!!!! Suka sgt mkn, ikan sembilang kalau masak asam pedas=POWER!
    Ikan keli dipanggang lalu masak lemak = Lagi POWER!!!
    Belut digoreng atau panggang = heaven ... really YUMMY!!!

    ReplyDelete
  26. hehehe ... tidak syak lagi ... aisya memang pandai makan ... :-)

    ReplyDelete
  27. bertuahnya badan ... opss! bertuahnya tekak .... hehehe :-)

    ReplyDelete
  28. aisya....taste kita samalah....masa ngandung last time, selera sal ialah makan ikan belut yang goreng garing dan makan dgn sambal cili....sedap tak terkata.

    ReplyDelete
  29. saya dipaksa emak supaya makan ikan haruan selps bersalin .... nasib baik hubby duduk sebelah ... saya "channel" kan ikan haruan ke hubby dari bawah meja ... hahahaha

    ReplyDelete
  30. ngelatnya!!!!! so luka hubby yang cepat sembuh gamaknya!

    ReplyDelete
  31. ini pun febret saya Maz ... belut tu sebolehnya di goreng garing ..

    ReplyDelete
  32. Aisya pula mak diri depan, paksa minum! Me no choice ... hehehe... pantang aje 1 minggu, lepas tu semua bedal!

    ReplyDelete
  33. patutlah luka ku semakan parah ... tak sembuh2 pun ....

    ReplyDelete
  34. nanti nanti .... saya gorengkan belut tu dan jamu razak, aisya n sal makan, ye ... agak2nya kalau saya gantikan dgn ular, korang perasan tak?

    ReplyDelete
  35. Perasan!!! My 6th sense will warn me, insya Allah *wink*

    ReplyDelete
  36. sama lah saya, aisya .... mak jaga seminggu aje, selebihnya sendiri2 ... habis saya bedal segala .... hehehe

    ReplyDelete
  37. hiks ... tak jadilah .... aisya ada, berat gak kerja ni .... hhehe

    ReplyDelete
  38. huh..ular!!!!...cacing pun kita dah takut! sebenarnya kan, masa mentah tu sal geli yang amat...tapi bila dah masak, tak ada hal punya. jgn sebut ular maz..nanti malam mimpi kena kejar ular tau!!!

    ReplyDelete
  39. takpe, saya rela dikejar ... nak patuk pun, patuklah ... hehehe

    ReplyDelete
  40. HAHAHA .... r u thinking what I am thinking, my dear Lady Maz :))

    ReplyDelete
  41. indeed dear, we have the same notty thought ... :-)

    ReplyDelete
  42. ?????? ... provent ! , I am not that notty ... hahahaa

    ReplyDelete
  43. tu laaa .. dulu masa muda , tak la notty hehehee
    sikit-sikit ..lama-lama jadi Millipede ..ahaks

    ReplyDelete
  44. Razak d' dragon ... tu lama2 jadi millipede sah lebih notty drpd kita! LOL!!!

    ReplyDelete
  45. awat dah tua2 baru nak notty, ek ..? dah banyak makan garam kot .... saya lak dari muda mmg dah notty ... so i admit ... hik3×

    ReplyDelete
  46. awal dulu tak notty Maz .. semenjak berkenal dgn yg notty-notty , langsung terjangkit hehee

    ReplyDelete
  47. selalunya kan, org yg sedari awal dah notty ... bila dah tua2 ni dia kurang notty ... tapi org yg dulu2 tak notty, bila dah tua2 baru nak notty ... bahaya tau ... so aisya, be careful with the dragon .... hehehehe

    ReplyDelete
  48. masa zaman remaja dan comel dulu...kalau jumpa ulat nie cabut kaki dia dan tinggalkan beberapa pasang jerr pah tu lepaskan...seperti keretapi pakai tayar kereta jadinya

    ReplyDelete
  49. uikk! itu dah masuk kategori brutal, bukan notty lagi ..!! jahatnyaaaaaa ....

    ReplyDelete
  50. aduh...tak terfikir pula, geli eik!...even now....setiap kali buka thread ni, sedaya upaya tak nak tengok gambar tu.

    ReplyDelete
  51. jadi bahan ujian tuuu...maklumlaaa angan2 nak jadi ahli sains dan pakar biologi hehehe

    ReplyDelete
  52. cuba bayangkan ulat tu merayap2 di atas tengkuk...waaaaaaa

    ReplyDelete
  53. i don't know, babe ... pemahaman masing2 berbeza2 ... who am i to judge?

    ReplyDelete
  54. ya Allah....you made me frantic and screaming just now (anak i terkejut!). dahhhhhh...tak nak imagine...i boleh pengsan tau!!!

    ReplyDelete
  55. I wld rather imagine scorpio & cobra ... *wink* Sexy!

    ReplyDelete
  56. for info, milipede tu lebarnya dlm 1.5 inch dan panjangnya dlm 14 inch. saya tak pernah jumpa species sebesar itu ...

    ReplyDelete
  57. apsal tak tangkap and simpan...leh buat bahan kajian :-))

    ReplyDelete
  58. hah....kes ni, kita pengsan tak bangun2 lah kot! aisya you memang adventurous....i bet sekaki gan maz...apasal kita asyik tak match gan you two..huhuhu

    ReplyDelete
  59. budak yg pegang botol tu dok ketuk2 dia, lps tu campak dia ke bawah bukit .... kesian dia .... mudah2an dia selamat ....

    ReplyDelete
  60. jomlah imagine bunga roses yang pink, putih, merah....penuh seluruh taman masa musim bunga...dengan air sungai mengalir lembut...lepas tu ada rama2 cantik2 berterbangan....kita pulak tengah hirup udara nyaman...tak panas tak sejuk....diiringi lagu yang merdu dan lembut cam piano....cam filem korea yang sedih tu..sonata musim salju....emmm seronoknya!

    ReplyDelete
  61. terfikir juga razak...tapi nanti sepi aje...tak ada orang minat....bukan cam maz dan aisya....buat posting aje, kejap aje benang dah tebal.

    ReplyDelete
  62. hehehe ... nanti aisya add daeng syg dan berikan komen. hehehe ...

    ReplyDelete
  63. thanks...aisya....tapikan kita baru terfikir nak tinggalkan multiply for good by january 1....kita takut nak bermukim lama2 kat multiply ni sebab kita ni tak pandai berlawak...nanti orang buat lawak, kita serious....bila orang serious, kita ingat dia buat lawak....lepas tu kan kita kekadang cam cepat terasa lah! emmmmmmm...entahlah...abang long pun asyik senyap aje?

    ReplyDelete
  64. Siapa abg long??? setiap org kan berbeza ... juz be urself & take things in ur stride :)

    ReplyDelete
  65. huh! aisya tak tahu ya?...tak apalah aisya....... tak penting pun

    ReplyDelete
  66. Mungkin aisya tahu nama yg lain. hehehe ... abg tu ya?

    ReplyDelete
  67. biar saja...tak perlu dinyatakan...biar saja tak perlu diucapkan.....rahsia mu, rahsia ku bersama.....bersama!!!!! familiar tak?....

    ReplyDelete
  68. dia sedari dulu memang gitu Sal .. macam biskut ..hehehee

    ReplyDelete
  69. setuju dgn aisya ... just be your self ! sure tenang jiwa mu ..

    ReplyDelete
  70. tak! astro dah potong...sebab kita dah ambil unifi package.

    ReplyDelete
  71. Oh daengku syg ... u tak cyg2, tak rindu2, tak nak manja2 dgn kita *hehehe ... i selalu tanya anak i mcm ni*

    ReplyDelete
  72. nak juga aisya...tapi bila tengok gambar lady garang tu dengan cambuk (ehh panggil apa benda tu..lupa lah pulak!) kat rumah aisya, tak jadi pulakj aisya...takut!!!!!!

    ReplyDelete
  73. tak boleh komen lah razak...kita memang tak tengok tv lah.

    ReplyDelete
  74. kisah nya ... kalau nonton MLM tadi , sure reda rasa gundah dihati ..:D

    ReplyDelete
  75. hehehe ... nampak je garang tetapi me very manja tau!

    ReplyDelete
  76. iyake!....kita tau pun, aisya baik dan selalu ambil berat pasal kawan2 kat multiply...tapi menyakat, nombor satu juga...hehehehe

    oklah aisya, razak..kita nak tidur dulu ya....sebak tak habis lagi ni. good nite and take care.

    ReplyDelete
  77. sal dear, u are responsible of your own blog ... samada u pandai berlawak atau tidak, masing2 ada cara tersendiri. regardless org baca atau tidak your thread ... just keep on writing, share your opinions with others. jangan sbb org yg u harap2kan dan u tunggu2 tak menjelma, u patah semangat. your blog is yours to keep for future n further reference. just be yourself ... kalau u dihentam teruk sekali pun (thats normal for bloggers) ... jangan cepat melatah, jangan cepat terasa hati dan jangan cepat buruk sangka. we are here to support u but ... we can't always be here, sal ... all of us have our own lives outside there. so, cheer up ... and enjoy your time here ...

    ReplyDelete
  78. Betul kata Lady Maz .... setidak2nya kita timba ilmu, dpt juga blajar cara pemikiran org lain :))

    ReplyDelete
  79. emmm...entah lupa lah pulak meaning nye...masa tu tengah sebak....entah apa yang i fikir time tu!

    ReplyDelete
  80. jom ke dataran shah alam...ada ust azhar, zizan, nasyid dll, insyaAllah we all n anak2 nak lempak kat situ. aisya tak boleh lah..hehehe jauh.

    ReplyDelete
  81. saya pun ada tergerak hati tadi nak ke ICT shah alam .. tapi bila mengenangkan padatnya manusia dan kereta kat situ , macam tak jadi lah .. :D .. kat Kuala Selangor nie kurang sangat meriahnya suasana sambut tahun baru ..

    ReplyDelete
  82. tak apa razak...pokoknya doa bebanyok. moga bertambah bahagia dan sihat sejahtera semuanya.

    ReplyDelete
  83. razak, di tempat saya cukup happening. campfire for children, bbq, potluck, ada ustaz muda dipanggil utk beri ceramah pd anak2, makan2, kami psg tent utk anak2 camping di padang ... late nite, kaum ibu berpoco2 utk hilangkan boring dan ngantuk sementara menunggu anak2 tidur, kaum bapa pulak nak berkaraoke tapi last minute, system rosak ... hehehe. so ada yg berbaring melihat bulan dan bintang ... ada yg tak tidur menunggukan anak2 ... dan hari ni ramai yg ganti tidur sbb dah mengantuk sesangat, termasuklah saya ... hehehe

    ReplyDelete
  84. wan budak kecik lg, wan taleh nyampuk lam ni.. ngee

    ReplyDelete
  85. budak kecik ..? hehehe ...
    bila kita dah tua sekali pun, tak bermakna kita tak boleh belajar dari budak kecik, wan ... bahkan kadang-kala budak kecik boleh menjadi guru yg baik utk org tua. saya sendiri banyak belajar dari wan, kan ... :-)

    ReplyDelete
  86. waaaa ... ini baru betul2 happening !!! .. jeles..jeles teman :D

    ReplyDelete
  87. hehe, la ni suka perati je sis, sambil sengih sorang2..

    ReplyDelete
  88. diam2 berisi rupanya wan ni ... pasti byk yg wan tahu ... **wink wink**
    eh lupa lak ... dpt tak batu tok wali hari tu?

    ReplyDelete
  89. Memang berisi pun skang sis.. dah macam afdlin shauki kot? hihihi.. sampai sudah takde pun sis?..

    ReplyDelete
  90. adusss tak sampai ke, wan? agaknya dah jadi rezeki si posmen kot ... halalkan aje lah, nak buat camne ... huhu
    psssst wan ... kalau mcm afdlin shauki, ok apa, ramai yg minat ... termasuk aisya ... hehehe

    ReplyDelete
  91. gunalah pos laju berdaftar...bayar lebih skit tapi selamat.

    ReplyDelete
  92. eik...tak baik buruk sangka tau...you kan nasihat kan i cam tu...mana maz tau posmen amek? kot, kot orang lain!

    ReplyDelete
  93. hehehe ... betul3!!! Wan tak sudi kak Aisya minat Wan???? hehehe ... *wink*

    ReplyDelete

Kalau digumpal sekecil kuku, kalau dibentang selebar alam, walau sebesar biji labu, bumi dan langit ada di dalam ....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Bila Cindaku Menulis | Abjad Rumi Ke 13 | Mencari Identiti
Copyright © 2013. Bila Cindaku Menulis - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger