Home » » Pedih ...

Pedih ...

Written By Cinta Menora on Wednesday, February 8, 2012 | 2/08/2012 10:43:00 PM


Ini hati yang telah retak
dari imaginasi yang dulu kau khayalkan
dari harapan yang kini kau kuburkan
dari airmata yang tidak lagi kau endahkan ...

Ada jiwa ... gelora ...
ada rasa ... binasa ...
ada hati ... mati ...

Kau kalungkan rantai berduri
kau sematkan senyuman beracun
kau tuturkan kata berbisa
kau makrifatkan renungan kematian ...

Ada wajah ... tiada rupa ...
ada suara ... tiada kata ...
ada nafas ... tiada nyawa ...

Kau tak akan pernah mengerti
erti sepi .....


mib 020212

Share this article :

133 comments:

  1. nukilan sebegini menzahirkan satu rasa yang dalam....care to share with me?

    ReplyDelete
  2. hehehe ... hati saya memang sering menzahirkan sesuatu rasa yg cukup dalam, sal ... mengikut citarasa yg berbeza2 ... *wink wink*

    ReplyDelete
  3. *wink wink* tu cam trademark aisya aje?

    entah...camne orang boleh buat sajak tapi sebenarnya tidak melalui bait2 saja tersebut....maksud sal...sajak2 tu cuma satu rekaan perasaan...emmmm..susah tu nak buat

    ReplyDelete
  4. trademark aisya, wink nya sekali aje ... wink saya 2 kali ... hahahaha

    sajak/puisi atau apa saja nukilan akan datang bila hati seseorg itu tersentuh ... mungkin dari sesuatu kejadian yg terjadi pada dirinya sendiri atau pun dari apa yg disaksikan atau yg dirasai oleh org lain dan terkesan pada dirinya ...

    ReplyDelete
  5. kalau cam tu, buatlah sajak untuk saya...seperti apa yang saya rasai...boleh ke maz rasa apa yang sal rasai...hehehe...kalau boleh cuba pahatkan pada sajak. boleh?

    ReplyDelete
  6. apa yg sal rasa? cer citer sikit ... susah nak buat sebab belum terkesan di hati saya ... hahahaha ... mata pun dah ngantuk nih ....

    ReplyDelete
  7. mana boleh citer....tak acilah maz....use your heart to read my heart....then translate vibe into words...words into a poem...let me validate later...hehehe

    ReplyDelete
  8. Woww! Maz dengan Aisya memang hebat bersajak dan berpuisi..
    Sepi itu ditamsilkan dalam pelbagai bentuk.. sememangnya sepi itu sungguh pedih tapi ada juga keindahan disebaliknya.. :)

    ReplyDelete
  9. mana boleh Sal.. kalau tak cerita, macam mana Maz nak mereka sajak.. matilah nukilannya.. hehee..

    ReplyDelete
  10. betul, Yong setuju.. kadang2 melalui pembacaan kisah sedih, kisah gembira yang dilalui oleh orang lain juga boleh menghasilkan puisi dan sajak.. kita meluahkan semula apa yang dirasai melalui nukilan dan coretan.. kalau yang kita sendiri lalui dan hadapi lagi power lah luahannya.. :)

    ReplyDelete
  11. tak de lah pakar Sal.. tapi memang sebenarnya macam tu..
    kita menulis semula mengikut kebolehan kita dengan menggunakan
    bahasa yang indah dan berbunga-bunga.. :)

    ReplyDelete
  12. rasamu binasa,
    hatimu mati,
    jiwamu sepi,
    tapi aku masih di sini,
    teguh berdiri, setia menanti,
    terbang di dalam mimpi,
    memelukmu disisi,
    ke alam tiada mati,

    lupakan peritmu,
    lepaskan pedihmu,
    kerna aku masih lagi disini,
    teguh berdiri, setia menanti,
    andai kau masih mencari...

    ReplyDelete
  13. Jika jauh jarak terbentang
    Jika bersua tak lagi mungkin
    Jika ia tak bisa dijangkau
    Jika mata tak kuasa memandang
    Maka hati tak jinak bukan membenci.. :)

    ReplyDelete
  14. hatimu dan hatiku satu
    jarak bukan pemisah
    masa bukan penghalang
    dalam maya kita bersua
    dalam mimpi kita bersatu
    kerna hatimu dan hatiku
    adalah satu :)

    ReplyDelete
  15. Walau hatiku dan hatimu bersatu..
    Hanya milik Dia yang satu..
    Namun nafasku berdegup kencang
    Melihat dirimu membelai rasa
    Terasa pantas gegar jantungku
    Mungkinkah hatiku memang milikmu
    hahahaaa...

    ReplyDelete
  16. hehehe ... Zul pun jadi pujangga ke???

    lagukan aku dalam melodi rindumu
    agar aku rasakan sukmamu bersama,
    karyakan aku pada bait indahmu
    agar aku enggan terlepas daripadamu ...

    madahkan aku pada sejambak mawar
    terus mewangi dalam kalbu hatimu
    terimalah salam rindu sejuta sayang
    daripada hamba, yang kau telah
    jadikan penyair rindumu ...

    ReplyDelete
  17. simfonikan aku dalam lagumu
    getarkan jiwaku dengan nada kasihmu
    biar seluruh alam tahu akan rahsia hatimu
    tika kau adunkan noktah-noktah muzikal
    rembulan terpaku membisu
    mendengar kidung rindu si pungguk
    akukah yang Laila lakarkan
    dalam bahasa damba yang kau nyanyikan?

    ReplyDelete
  18. Adakah kau masih keliru
    Apakah kau masih ragu
    Pernah kau sentuhi hatiku
    Pernah kau selami jiwaku
    Tidakkah kau merasa
    Tidakkah kau mendengar
    Namamu disebut dalam hatiku
    Mengalir deras dalam jiwaku
    Tersemat erat dalam ragaku
    Kerna aku milikmu
    Kerna engkau milikku
    Kerna engkau dan aku
    Kita adalah satu

    ReplyDelete
  19. sekali sekala cik esah kita oii..layan blues kata orang :)

    ReplyDelete
  20. kudengar degupan jantungmu
    bertalu-talu menyebut namaku,
    di ufuk gerhana kubentangkan
    permaidani mawar merah untukmu ...

    kutahu akan kasihmu
    yang melingkar dalam jambangan rindu,
    tiada pernah aku ragui, tiada juga aku keliru
    mandat yang kau ikrarkan kuepigrafkan
    di tugu cinta di kaki langit
    tersergam indah berpelangi warna
    malam yang hadir terus menunduk iri ...

    hehhehehe ...

    ReplyDelete
  21. break for dhuha..
    wah Aisya sudah mari.. hehehee..

    Bukan aku keliru
    Jauh sekali meragui cinta mu
    Tapi malu bertakhta di kalbu
    Kalau benar rindu sudah dipalu
    Cinta telah bersemi
    Maka kasih ku akan bertaut
    Desiran rindu akan beralun
    Tititipkanlah sinar kebahagiaan
    Agar bisa ku temani dirimu
    Melayari bahtera idaman
    Hingga ke muara cinta abadi..
    Oh!! Tidakkkkkk... hahahaaa..

    ReplyDelete
  22. Inspirasi apapun akan muncul disaat seorang penulis puisi sedang mood.
    Sedih puisinya Maz, tapi indah :)

    ReplyDelete
  23. lidah ku kelu
    nafas ku semu
    fikiran ku buntu
    jiwa ku celaru
    Mungkinkah DIA?

    ReplyDelete
  24. Oups, baru liat nih..
    Ternyata abang Zul pintar juga nulis puisi :)
    Sama seperti Aisya, Bang Ramli, dan Maz..

    ReplyDelete
  25. wow semua dah kena demam PUISI...zul tak sangka boleh berpuisi/sajak...mantap juga....aisya dah terror no doubt...Yong pula semakin menyerlah dan menyegat....hehehehehe

    ReplyDelete
  26. betul tu, yong ... macamana nak mendalami hati org lain kalau tak diluahkan ... agreed 101% ...

    ReplyDelete
  27. sepi itu indah, yong ... tapi kesepian, membosankan ...

    ReplyDelete
  28. i tot maz has a psychic power to read mind...hehehehehe

    ReplyDelete
  29. dengan kesepian, kita mengenal bahagia dan ceria....
    dengan kesepian, jiwa menjadi halus
    dengan kesepian, hati belajar mendamba
    dengan kesepian, rasa mula merona

    ReplyDelete
  30. aku masih mencari
    pada satu jawapan yang tidak pasti
    andai kau setia menanti
    aku kan kembali
    melabuhkan malam-malamku di sisi
    bulan dan bintang menjadi saksi
    paduan hati cinta abadi ...

    ReplyDelete
  31. syahdu puisimu bermadah indah
    segala kekeliruan hilanglah sudah
    ku sambut tanganmu dalam wadah
    hatimu dan hatiku bersatu megah

    ReplyDelete
  32. adakah itu yang dinamakan cinta
    kala hatiku dan hatimu berpaut mesra
    disaksikan Dia Yang Maha Kuasa
    bersatu kita sehati serahsia ...

    ReplyDelete
  33. Kini kau bersuara manja
    Melagukan alunan irama cinta
    Lalu aku tersenyum
    Dan masih tersenyum
    Aku bukan bermadah dusta
    Segala kata lahirnya dari jiwa
    Ku genggam tanganmu di awangan
    Terbang bersama dilangit cinta
    Mengukir janji di rembulan
    Memahat namamu di hujung mega
    Kerna ku tahu
    Dan selamanya ku kan tahu
    Engkaulah milikku
    Akulah milikmu
    Kerana engkau dan aku
    Kita adalah satu
    Forever..

    ReplyDelete
  34. abg zul mu memang pintar dalam segala segi, ima ... bilang aja ... bisa dilakukan ... hehehe

    ReplyDelete
  35. huhu forever and ever ... i like .. :-)

    aku juga tersenyum
    malah semakin manis senyumanku :-)
    di hatiku ada kumbang
    di hatimu ada taman
    forever and ever kau dan aku
    menyulam cinta di lautan madu ... hik3
    adooooiii zull ... madah-madahmu memukau kalbu
    tak ku sangka cempedak sudah menjadi nangka
    irama blues menjadi balada rindu
    sungguh aku terpukau
    mahu rasanya ku belai rambutmu yg panjang mengurai
    ... hahahahaha .....

    ReplyDelete
  36. heheee.. terima kasih Sal.. tak de lah menyerlah pun..
    biasa2 saja.. kena cuba selalu dan banyak membaca,
    ilham pula mudah mengalir, barulah menyengat.. :)

    ReplyDelete
  37. bila rindu menggila....
    maz buat apa? hahahahahaha

    ReplyDelete
  38. semoga kesepian itu tidak berlarutan Maz..
    segeralah keluar dari kotak kebosanan kerana di situ ada penderitaan.. heheee...

    ReplyDelete
  39. wahh! sehati serahsia ye..
    sehati berdansa jugak Maz.. hehheh..

    ReplyDelete
  40. penderitaan tak mengenal erti kebosanan, yong ... huhu

    ReplyDelete
  41. adusss ... buruk lak tengok org melayu kita dok menari dlm sehati berdansa, yong ... macam tak kena aje ... hehehe

    ReplyDelete
  42. hehehee.. betul jugak ye...bukan dia peduli pun.. :))

    ReplyDelete
  43. eh! bukan yang tu lah Maz.. hati kita yang sama2 berdansa..
    bahagia mengikut rentak alunan rindu.. hahahaaa..
    dah merapu pulak Yong petang2 jumaat ni.. :))

    ReplyDelete
  44. hahahaha ... dah nak masuk malam jumaat, tu pasal yong merapu ... sure malam ni, MP offline ... *wink wink*

    ReplyDelete
  45. hahahahahahahha....aduh....geli hati lah pulak..pastu cam merah padam pulak muka....pipi pulak merona

    ReplyDelete
  46. hehehee.. Yong ada ni Maz.. tapi sekejap lagi nak offline dah.. :))

    ReplyDelete
  47. gara2 nak menjawab puisi sdra Zul lah tu..
    terkial kial jugak tapi macam mana boleh spontan keluar tengahari tadi..
    mujurlah tengah baca novel "Aku Yang Kau Tinggalkan"..
    kena tempias novel tu lah agaknya.. hehee..
    thank you Maz..:)

    ReplyDelete
  48. wow...baca novel tengah hari ya....hebat you Yong...hari tu kita pick up this novel reading hobby....but it did not last long only a few months...hehehehe..kita klu dah pengang novel nak habiskan terus (klu interestinglah!)

    ReplyDelete
  49. mana ada hebat Sal.. biasa2 saja.. kena ada time table.. baru banyak benda kita boleh buat dalam sehari.. sebelum ni Yong baca novel "Yang Terindah" memang best.. malam menjadi siang bila hati kita bersatu.. heehee.. tapi.. buku agama pun kena baca.. amalan pun kena buat.. selagi nyawa dikandung badan.. :)) Ok Sal.. time to say good night..

    ReplyDelete
  50. thanks for the tips dear...really appreciate that...yes...i set 12 midnight to go to bed. good night to you too. assalamualaikum.

    ReplyDelete
  51. saya ni rockers la Kak keh3..
    kalau nak belai rambut saya, belai cepat2..tengah tahun ni nak potong keh3..

    ReplyDelete
  52. tidakkah kau merasa cintaku
    tidakkah kau mendengar rinduku
    tidakkah kau melihat cahaya kasihku
    tapi kau masih malu
    sedang aku masih tertunggu
    bukalah jiwamu sayang
    ikhlaskan hatimu baby
    rasakan cintaku
    dengarkan rinduku
    lihatlah kasihku
    semuanya untukmu
    kerna selamanya kau dan aku
    bersatu dan menyatu menjadi satu
    kerna kau milikku
    dan akulah milikmu
    say no more baby
    coz i am truly yours

    ReplyDelete
  53. adehhhhaiii.. Maz, tolongggggg.. heheee...

    Wahai kekasih yg jauh di mata
    Sukarnya diriku menahan gemuruh ini
    Tiada sebaris kata yg dpt ku terjemahkan
    Sungguh bagai yang ku kata
    Tidak ku rasa bahang cintamu
    Tidak ku dengar bisik rindumu
    Tidak ku lihat cahaya kasihmu
    kini seluruh alam sedang menyaksikan
    Panah cintamu menembusi sukmaku
    Duhai kasih cahaya jiwa
    Usahlah lagi berduka lara
    Kerana diriku kini adalah milikmu
    Ku yakin akan kesetiaan cintamu
    Dapat ku rasa kini
    Obor cintamu di dlm hatiku
    Kian marak semakin membara
    Oh! sayangku..
    Dakaplah cinta kasih ku ini
    Satukan langkah kita
    Menuju mahligai bahagia
    Di persada indah kanun kesiksaan....
    hahahahaaaa...



    ReplyDelete
  54. kekasih memainkan seruling rindu,
    alunan gemersik bayu tersentuh,
    hatiku semakin lara dihimpit kasih
    aduh, tersiksa raga dan sukma ...

    wahai mega berarak perlahan
    layangkan rinduku di ufuk langit,
    wahai bintang yang berkerdipan
    bentangkan huruf-huruf rinduku
    wahai rembulan yang menunduk pilu
    sinarkan cahayamu pada dirinya,
    agar dia tahu akan rasa bindu
    menyiat hati yang perih menanggung ...

    salam sejuta rindu kulakarkan
    kecupan syahdu buat semua,
    wahai dia yang bersultan di hatiku
    epigrafkan rindumu dalam tugu jiwaku!

    hehehehe ...

    ReplyDelete
  55. kahkahkahkahkahkah ... yonggggg, tak tertolong dah ni ... rasa nak gelak guling2 kat lantai ... pecah perut ketawa ni ... adoooooiiyaiiii .. zull zulllllll ....

    ReplyDelete
  56. oh baby ku cayang ...

    sungguh aku rindu padamu
    redup matamu menikam kalbu
    walau sepet tapi tetap menggoda
    membuat aku tergila-gila ...

    sungguh aku rindu padamu
    wajah manis menambat sukma
    walau tidaklah sehensem mana
    kau lah baby yg ku puja-puja

    sungguh aku rindu padamu
    segak bergaya memikat jiwa
    walau usiamu agak muda
    tapi macho mu tetap ada ....

    kahkahkahkah ... alaaaahaiiii

    ReplyDelete
  57. ahahahaaa.. ketawa guling2 ke tu Maz.. jangan lupa pakai bengkung siap2.. kehkeh..
    alaaaa.. cam mana nihhh...:))

    ReplyDelete
  58. my angel aisya,
    mengapa masih tersiksa sukma dan raga
    bukankah pujaan hatimu telah turun mencemar duli ..?

    ReplyDelete
  59. adehhh dah pecah perut tak boleh nak pakai bengkung dah ni ... adooooooiii penatlah ketawa ...

    ReplyDelete
  60. aikkk ... awat nak potong rambut lak? biarlah panjang mengurai, boleh masuk iklan sunsilk nanti ... hehehe

    ReplyDelete
  61. hehehee.. relax kejap Maz.. ketawa tutup mulut pulak.. huhuuu...

    ReplyDelete
  62. duhai baby-baby ku
    duhai bidadari-bidadariku
    tersimpulah sudah medula oblogataku
    berbelit-belit neuron-neuron di serebrum dan selebelum ku
    sekiannya baby, terimalah dari ku sayang,
    untukmu...

    Sungguh ku tak mampu
    Menahan rindu
    Ah! Ah!

    Pabila diri ku
    Jauh dari mu
    Ah! Ah! Ah!

    Membalut di dalam kalbu
    Berjuta rindu
    Fikiran jadi tak tentu
    Kerana kamu

    Siang malam terbayang-bayang
    Fikiran melayang-layang
    Khayalkan diri mu sorang
    Oh sayang

    Sungguh ku tak mampu
    Menahan rindu
    Ah! Ah!

    Pabila diri ku
    Jauh dari mu
    Ah! Ah! Ah!

    Membalut di dalam kalbu
    Berjuta rindu
    Fikiran jadi tak tentu
    Kerana kamu

    Siang malam terbayang-bayang
    Fikiran melayang-layang
    Khayalkan diri mu sorang
    Oh sayang

    Sungguh ku tak mampu
    Menahan rindu
    Ah! Ah!

    Pabila diri ku
    Jauh dari mu...............

    Sungguh ku tak mampu
    Menahan rindu
    Ah! Ah!

    Pabila diri ku
    Jauh dari mu
    Ah! Ah! Ah!

    Membalut di dalam kalbu
    Berjuta rindu
    Fikiran jadi tak tentu
    Kerana kamu

    Siang malam terbayang-bayang
    Fikiran melayang-layang
    Khayalkan diri mu sorang
    Oh sayang

    Sungguh ku tak mampu
    Menahan rindu
    Ah! Ah!

    Pabila diri ku
    Jauh dari mu
    Ah! Ah! Ah!

    Membalut di dalam kalbu
    Berjuta rindu
    Fikiran jadi tak tentu
    Kerana kamu

    Siang malam terbayang-bayang
    Fikiran melayang-layang
    Khayalkan diri mu sorang
    Oh sayang

    Sungguh ku tak mampu
    Menahan rindu
    Ah! Ah!

    Pabila diri ku
    Jauh dari mu..................

    ReplyDelete
  63. indahnya bait2 puisi
    ada yang mendayu sayu
    ada yang ceria ria
    tapi sayang...hanya mainan bibir belaka
    guraun semata
    cuma aku..ya cuma aku....yang serious tak pasal2
    'hehehehehe...wake up sal----...take it easy and be easy going'
    itulah suara hatiku....menasihati diri sendiri.
    BUNGKAM!

    ReplyDelete
  64. kahkahkahkah ...
    ni masuk bab atom2 pulak dah ...

    part ah! ah! ah! tu lagi lah tak tahan nak baca ... semput nafas dibuatnya ... hehehe yong tolonggggggg

    ReplyDelete
  65. awat serius tak pasal2 ni ..? org bagai nak rak ketawa ... huhu

    ReplyDelete
  66. entah..tak leh nak gelak....hati berdenyut2 camne nak gelak...bukan boleh paksa2!!! terasa perasan diejek2.

    ReplyDelete
  67. oklah nak cau dulu....nak gi ambil anak pastu buat grocery....

    ReplyDelete
  68. hahahaaa... Yong pun sama ni Maz.. bila baca semula pun.. gelak jugak.. hahahaa..

    Sal chair meeting siang tadi Maz.. tu yang serious dia terbawa-bawa ke sini agaknya..
    Pakai tak selendang macam Yong tu Sal? heheee...

    ReplyDelete
  69. heheheee... adoiiilaaa... macam mana ni Maz.. semput nafas pulak dah...
    tu dia belajar sebut huruf alif baris atas bertemu dengan ha mati kot Maz.. makhraj lari arrrr...:))

    ReplyDelete
  70. hidup kita tak boleh selalu serious Sal.. namun jangan pula cepat alpa...
    walau ada duka, kita tetap ceria.. itu penawar untuk awet muda.. heheee..

    ReplyDelete
  71. lain macam lak bunyinya, yong ... hehehe
    anyway, i am having so much fun today and i don't want to spoil the mood.
    have a great weekend yong, aisya, sal, ima .... and not forgetting our man of the day ... mr zull ... hehehe

    ReplyDelete
  72. thank you Maz.. I`m having so much fun too..
    HAPPY WEEKEND ALL.. :))

    ReplyDelete
  73. Bagi aku sepi itu indah,
    Tiada yang mengangu atau mencari,
    Tiada pula yang marah atau peduli
    Dapat mencari ilmu dan erti kehidupan,
    Mencapai Ketenangan tanpa batasan.

    (Kami nak pergi camping atau bercuti akan datang,kalau suka sepi, bolehlah sekali)

    ReplyDelete
  74. sepi itu indah ... penuh ketenangan dan kedamaian
    terlalu sepi itu mati ... bagai kehidupan tiada lagi
    pergi camping bukan sepi ...
    tapi satu aktiviti yg cukup menyeronokkan juga amat memenatkan
    saya camping depan rumah tapi bila nak tidur, masing2 balik rumah cari katil ... hehehe

    ReplyDelete
  75. suka juga the idea of camping...tapi kita penakut camping kat hutan baik siang teramat lebih lagi sebelah malam. so camping kat taman yang selamat dan tak banyak binatang merayap atau buas will be my ideal choice.

    ReplyDelete
  76. saat sepi menjemputku
    pada kesunyian meresah,
    kutaburkan tasbih mutiaraku
    riasi langit berlangsirkan hitam
    akan keindahan pujian asmaMU ...
    di situ, aku diselimuti rindu padaMU ...

    ReplyDelete
  77. kita nak camping tempat yang penuh dengan cerita mistik dan banyak makluk luar biasa

    ReplyDelete
  78. bila sepi timbulnya rindu.
    Tanpa sepi rindu dilupakan

    ReplyDelete
  79. Kalau gitu...nggak "mode malas on" lagi donk :))

    ReplyDelete
  80. kita tunggu ya, ima ... pasti keren nantinya ... hahaha

    ReplyDelete
  81. sekarang *mode geram on*, ima ... teruk betul line internet di sini ...

    ReplyDelete
  82. Kat SAAC laju cam arnab...hehehe....multitasking....

    ReplyDelete
  83. sini guna modem sebab server dah kena blok ... hahaha

    ReplyDelete
  84. hehehe ... sama2 kita tunggu, ima ... postingnya dari jejaka idaman malaya ...

    ReplyDelete
  85. ada wajah ... tiada rupa ...@ Pocong
    ada suara ... tiada kata ...@ Langsuir
    ada nafas ... tiada nyawa ...@ Zombie Kg Pisang

    ReplyDelete
  86. Hahaa Maz pun pinter ya ..
    hati2 Maz ' Lemot ' dan ' Lemut ' maknanya berbeza tau hehee

    ReplyDelete
  87. laaa ada beza ke, razak? lemut tu apa ye? huhu ... bikin suspen aje ni ....

    ReplyDelete
  88. hehehe lagi lah suspen ni ... takpe, sempat lah saya baca yaasin sat ....

    ReplyDelete
  89. itu lah ... sampai hari ni pun, takde org nak explain. razakkk, tolonglah explain ...

    ReplyDelete
  90. Haaa!! .. nak explain gapo dio ??
    nie pun baru terjaga ..tengah mamun maa

    ReplyDelete
  91. ingat2 lupa la Maz .. takut salah pula nanti ..
    kita refer pada cikgu Ima ya ..hehee

    ReplyDelete

Kalau digumpal sekecil kuku, kalau dibentang selebar alam, walau sebesar biji labu, bumi dan langit ada di dalam ....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Bila Cindaku Menulis | Abjad Rumi Ke 13 | Mencari Identiti
Copyright © 2013. Bila Cindaku Menulis - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger