Home » » I Killed The Baby ..!!

I Killed The Baby ..!!

Written By Cinta Menora on Wednesday, February 22, 2012 | 2/22/2012 01:58:00 PM

Alamak ..!! Buah betik ni pregnant rupanya! Kesiannya baby dia, dah terbelah dua ....



Pada awalnya, saya terkejut juga bila tengok dalam buah betik ni macam ada benda warna putih. Saya ingatkan ulat tapi takkan lah besar sangat. Baby betik ni terpotong dua bila saya belah tengah buah ni.




Aduss ... rasa kesianlah pulak. I have killed the baby!! Jadi saya cubalah cantum balik baby betik ni. Camni lah rupa dia ....


Kita kasi close up sikit ....






Comel tak baby dia? Ada macam rupa baby si Victoria Becham tak? Ada iras sikit-sikit kot ... Saya tak tahu nak buat apa dengan baby betik ni. Mak dia dah pasti akan saya makan. Memang nampak sedap mak betik ni. Sure manis ....


Biji dia tak banyak, kat bahagian atas tu aje yang ada biji ... Saya potong kecik-kecik dan simpan dalam fridge dulu nak bagi sejuk. Makan sejuk-sejuk, sedap ni. Baby dia saya balut tebal-tebal dengan tisu dan saya simpan dalam freezer. Belum tahu nak buat apa lagi dengan baby dia ni. Ada cadangan tak ..??

Share this article :

132 comments:

  1. aduh! ... saya makan betik yg ada penyakit rupanya ... hehehe

    ReplyDelete
  2. hahahaha ... :))
    Lady Maz, I prefer 2 believe tt is a baby! *wink*

    ReplyDelete
  3. YEP!!! hhhmmm ... kata org tua2, tu tandanya rezeki tau!

    ReplyDelete
  4. rezeki apa, ye? jangan saya yg terpregnant, sudahlah ... hahaha

    ReplyDelete
  5. hehee... lucu cerita Maz ni.. tapi memang comel baby betik tu Maz.. kesiannnn dia..
    boleh lagi cantum2 gitu.. baca selawat, makan je Maz.. betik memang banyak khasiat..
    lebih2 lagi pucuk dan bunga dia.. buahnya memang dah tentulah sedap.. :))

    ReplyDelete
  6. alalalalala ... tomeiiiinya diaaaa ... lu mmg kejam, zalim ... mmg layak jadi mak tiri cinderella. make sure lu tak pregnant, wa takut nanti keluar baby betik ... heuheuuuu

    ReplyDelete
  7. yong, blh makan ke baby dia tu? tak cukup haul lagi tu ...

    ReplyDelete
  8. hahahaaa... Ratu niii.. Maz ada skandal dgn betik pulak ye? :))

    ReplyDelete
  9. boleh je Ratu.. kiranya makan putik betik yg indoor kot.. hehhehh..
    yang outdoor tu warna hijau.. :))

    ReplyDelete
  10. kalau ratu ... tak berani nak makanlah, yong. teringat satu citer melayu klasik ... perempuan ni makan buah (ntah buah apa), lps tu dia pregnant, keluar anak dewa2 kot ... ingat2 lupa citer dia ...

    ReplyDelete
  11. Ratu dah terpedaya dengan cerita dongeng dan klasik tu ye!.. Tapi masa kecik2 dulu memang menakutkan dengar cerita, kalau makan buah tertelan biji dia, nanti boleh tumbuh pokok kat dalam perut.. hehee.. mengarut je kan.. :))

    ReplyDelete
  12. aduss pucuk betik tu punya lah pahit ya amat, yong ... tak sanggup nak makan kecuali terpaksa. tapi si baby betik ni, tak sampai hati pulak saya nak makan ... huhu

    ReplyDelete
  13. amboiiiii mulut ... dah ada insuran ke belum? mulut lu ada "masin" sikit, baik lu jangan sebut perkataan "pregnant" tu ...

    ReplyDelete
  14. alahai yong ... saya pun selalu ditakut2kan dgn cerita2 dongeng mcm tu. bila dah tertelan biji buah, tak kesahlah buah apa pun, bila buang air besar, dok tengok gak kalau2 biji tu keluar ... hahaha

    ReplyDelete
  15. mintak2 masinlah mulut wa ... nanti blh lah wa dpt anak tiri ... heh heh

    ReplyDelete
  16. tak sampai hati ye.. memanglah Maz ni penyayang orangnya.. :))

    ReplyDelete
  17. ya Allah.. sanggup dia tengok.. hahahaa...
    kalau tak de jugak.. tak tidur malam lah tu jawabnya kan.. masa tu budak2 lagi Maz.. lurus bendul.. :))

    ReplyDelete
  18. ini bukan sebab penyayang, yong ... ini sebab saya takut terpregnant anak betik!! fobia bila teringat cerita melayu klasik tu ... kalau dapat anak dewa mcm rupa david beckham, takpe gak ... tapi on 2nd thought, apa pulak kata cik abg saya nanti? nayaaaa ....

    ReplyDelete
  19. Betul2!!! hehehehe ... tajuknya apa ya? Aisya pun lupa! Tetapi best kan!

    ReplyDelete
  20. kalau takde jugak yong ... bila bangun pagi esoknya, terus check kalau2lah ada anak pokok tumbuh kat badan ... ishhh kenapa org tua2 dulu suka takut2kan kita sampai mcm tu sekali ye?

    ReplyDelete
  21. ni tengah perah otak nak memikirkan tajuk cerita melayu tu, aisya ... jins samsudin ke yg berlakun tu? rasanya cerita macam tu tak boleh disiarkan lagi di tv kot ... entah apa2lah diorang ni. cerita tu best apa ... kan?

    ReplyDelete
  22. bila nengok gambar 2nd last ..Maz cantum balik ' janin ' tu , alahai kesian nya rasa dihati ..
    tergamak nya kau Maz ..huhuhuuu

    ReplyDelete
  23. ku sedari kezalimanku, razak ... tapi nasi sudah menjadi bubur ... dosakah aku? uhhh ...** ala2 seniwati saadiah **

    ReplyDelete
  24. bintang .... alahaiii apa ye? razakkkk helpppp ...!!

    ReplyDelete
  25. sebagai balasan nya ..Maz kena makan bubur nasi selama seminggu huhuu

    ReplyDelete
  26. nasib baik lah razak tak suruh saya makan baby betik tu ... pheww

    ReplyDelete
  27. abis tu ... nasi dah jadi bubur .. tak kan nak buang , elok la di makan jer bubur nasi tu hehehee
    ' baby ' tu di sempurnakan la jenazahnya uhuk.huk...

    ReplyDelete
  28. belum lagi ... saya balut dia cantik2 dgn tisu dan saya simpan dlm freezer ... hehehe

    ReplyDelete
  29. Jula Juli Bintang Tujuh .. ya ? Lakonan Abdullah Chik ..

    ReplyDelete
  30. rebus ngan daun senduduk la sis..baru bole makan..kalao tak pahit la jawabnya..

    ReplyDelete
  31. itu bukan sentimental, razak ... itu sakit mental ..!!

    ReplyDelete
  32. panji, ratu pernah cuba rebus pucuk betik tu dan campur dgn berbagai lagi daun termasuk senduduk + gula batu ... tapi kan ... eeeek mmg betul kata maz ... "pahit ya amat" ...

    ReplyDelete
  33. tu la..mak saya penah try rebus pakai daun senduduk, tapi pahit gak..tp mak mertua saya favret dia pucuk ni, dia buat tak pahit, dia cakap dia rebus ngan daun senduduk gak..muskil2

    ReplyDelete
  34. takpe buah betik tu dah masak, tak yah masak lagi hehehe

    ReplyDelete
  35. Hahahaa .. dgn itu , lagu ini di tujukan khusus buat si ' Baby ' yg malang ... terima lah !! .. " Love you like a love song ... ' Baby ' "

    ReplyDelete
  36. seharian dok mencari tajuk filem tu ... betul lah, razak ... jula juli bintang 7 ... kisah 7 orang puteri kayangan yg kena sumpah jadi buah delima, dicampak ke bumi, terus tumbuh pokok dan berbuah. then dimakan oleh sorang makcik ni, terus pregnant. sekejapan perut dia besar dan bersalin 7 orang anak perempuan yg tiba2 aje dah jadi besar ... lebih kurang macam tu lah cerita dia ... hehehe ... lakonan nordin ahmad dan umi kalthum ...

    ReplyDelete
  37. pancadelima kisah anak raja yg kena sumpah jadi ular waktu siang dan bertukar jadi manusia waktu malam ... hehehe dah baca sinopsis tadi ni ...

    ReplyDelete
  38. hahaha ... aisya pun puas mencari tajuk filem ni, ye ... siapa ada VCD cerita ni, boleh download tak?

    ReplyDelete
  39. kalau kembarnya, pasti tumbuh di dahan, ima ... yg ini tumbuh di dalam perut betik ... pasti baby nya, kan ... heuheeuuu

    ReplyDelete
  40. laaa ... batu karang ke tu, meor? tapi dia lembut aje, tak keras macam batu karang. kalau keras, dah semestinya akan jadi koleksi batu2 saya ... hehehe

    ReplyDelete
  41. baby ni dapat liputan besar2an selepas kematiannya ... :-))

    ReplyDelete
  42. ada satu cara nak makan pucuk betik ni supaya tak pahit ya amat ... baru tadi ada org bagi tau saya ... rendam dlm air garam, jangan direbus ... lepas tu, makan ... hmm belum rasa nak try lagi ... :-))

    ReplyDelete
  43. haa haa... ape lagi... kasi masuk kotak clear lah heehehe
    leh bikin batu cincin

    ReplyDelete
  44. sebab tu lah saya bekukan dalam freezer ... nak buat batu cincin ... hahaha

    ReplyDelete
  45. orang2 veteran macam razak aje yg tahu filem tu ... saya muda lagi ... hahaha

    ReplyDelete
  46. saja kan ..Maz nak sembunyikan ke Otai an Maz tu hehee

    ReplyDelete
  47. ni kes bunuh tanpa niat ni.. sis Maz..hehe!
    tapi sungguh menakjubkan dan so cute too : ))

    ReplyDelete
  48. ye ye betul, sis ... membunuh tanpa niat. can i be discharged ..?? hahaha :-))

    ReplyDelete
  49. mngkin kena lokap satu hari je, esok dah boleh balik..hehe!! : ))

    ReplyDelete
  50. yahoooo ... esok keluar lokap ... bolehlah gi shopping ... kat mana ada sale? hehehehe

    ReplyDelete
  51. a ahh lah ... rasa macam dah berhari2 kena lokap ni ... :-) esok keluar dah ...a

    ReplyDelete
  52. Malaysia nie memang spesel Maz .. Sale sepanjang tahun !... jualan penghabisan stok , tapi barangnya tak habis-habis hehee

    ReplyDelete
  53. aikkk keluar lokap aje terus nak pi shopping ka, combi? ingatkan nak dok rumah bertapa ka ... nak tobat ka ....

    ReplyDelete
  54. kalau brg habis, alamat shopping complex tutup, razak ... heheee

    ReplyDelete
  55. pasal tu la , jadinya .." Sale Sepanjang Tahun " :))

    ReplyDelete
  56. sejak jadi pembunuh tanpa niat ni, mental memang ada sikit terganggu ... fobia nampak betik .... huhu

    ReplyDelete
  57. weiii babe ... apa sudah jadi dgn lu punya baby betik tu? sudah jadi batu ka? atau lu sudah kebumi ...?

    ReplyDelete
  58. tapi jangan ler kata yg u 'pembunuh' sis Maz, tak best plak bunyinye.
    tukarkan kepada 'pemotong' betik ke atau 'pembeli' betik ke...hehehe!! : ))

    ReplyDelete
  59. hehehehe!!!..kalau di m'sia saya kurang pasti sis Maz : ))

    ReplyDelete
  60. hehehe ... brutal bunyinya ya sis ... tapi org tak sebut pemotong betik tanpa niat atau pembeli betik tanpa niat ... nak tukar apa ye?

    ReplyDelete
  61. me masih sakan bershopping, sis ... sana sini sale ... hehehe

    ReplyDelete
  62. jgn2 dah ** splinggg ** jadi berlian ..tak pun jadi batu serai huhuu

    ReplyDelete
  63. kalau saya, saya tukarkan dgn gelaran 'Lucky Lady'..hehe!!
    kerana sis Maz diberi kesempatan mendapat buat betik yg sungguh unik : ))

    ReplyDelete
  64. I LIKE ... indeed very lucky ... hehehe. thank u so much, sis ...

    ReplyDelete
  65. alamak ... tak sempat nak check dlm freezer tu ... sure beku mcm ais ... memang sah jadi berlian ni ... hehehe

    ReplyDelete
  66. perhhh salah 1 buah peberet anaknda ni bonda...betik+smbal kicap...weeee...best..!
    tp bgaimna pula betik ni ada baby??bior betikkk???
    adehhhh....aneh2...

    ReplyDelete
  67. nie macam makanan kala darurat nie Ana .. santapan di masa hiking yek ?

    ReplyDelete
  68. hehehe ... tak pernah lagi bonda dengar org makan betik+sambal kicap ... kalau betik+kicap mmg selalu dibuat org ....

    ReplyDelete
  69. hehehe ... tak pernah lagi bonda dengar org makan betik+sambal kicap ... kalau betik+kicap mmg selalu dibuat org ....

    ReplyDelete
  70. time darurat bkn ke dik ana makan pacat bakar, razak ..? :-)

    ReplyDelete
  71. bukan betik + kicap..
    sambal...buat pkat2..taruk gula,taruk cili tumbuk,taruk kicap+kuah rojak...
    ngeeee...payah nk cite....
    klau org pntai tmur pggil 'colek buoh'

    ReplyDelete
  72. mna nk pikul betik PR..hancur dlu dlm bag..bag da mampat dgn brg 1 hal...
    da tu kna humban lak kat tebin klau susah nak nek...ni kira mkanan wktu lpg je...ptg2 smbil ddk bwah pokok..smbil2 'colek' buah betik..hehehe

    ReplyDelete
  73. ooooooooooooowhhhhhhhh ..... payah betul nak faham nie ... hehehe

    ReplyDelete
  74. wahh bonda....kembang tekak anaknda mndgarnya..klau dbri plihan,,anaknda rela mkn semut besar (giant ant) dri pacat...nma pon darurat..smpat lg ek nk bakar2..telan tr0s....hahaha

    ReplyDelete
  75. perhhh..lg sdap dri mkn dgn kicap je...
    stgh org + plak dgn blacan....

    ReplyDelete
  76. asudah...lg haru bonda nk paham yerk...dok byg..cm ne rope btik smbal...haha

    ReplyDelete
  77. nma pon darurat..mknanya sehelai spnggang..mna dtg lighter plak bonda..hahaha

    ReplyDelete
  78. dok ingatkan betik dipotong2, lps tu digaul dgn sambal dan ditaruh kicap .... huhu

    ReplyDelete
  79. erkkkk...anaknda x pnah mkn cencaluk....
    bonda try la..lps tu khabarkan rasanya ok...

    ReplyDelete
  80. betik tu x dblah dua...tetapi di belah pnjang2...so sorang sepotong cicah..bukan di gaul2...tu da nmanya rojak buah...

    ReplyDelete
  81. anggap aje lah dlm poket baju ada lighter ... hehehe

    ReplyDelete
  82. dah blh bygkan rasanya ... manis2 cencaluk ... mcm makan cheese cake ... emmm

    ReplyDelete
  83. ok2..namun begitu,,pacat bkan mkanan resmi ktka darurat...hahaha

    ReplyDelete
  84. ooowh gitu kaa, nanti bonda try test makan ye .... :-)

    ReplyDelete
  85. perhhhh...esok nk p bli betik la...cm sedap je....kecur da nak mkn betik cicah ni

    ReplyDelete
  86. ok..try,test,uji ya bonda...tp kurgkan gula..nti dpt kncing mnis lak..hahaha

    ReplyDelete
  87. kalau dah namanya darurat, pacat tu nampak mcm daging salai ajer ... ngeeee

    ReplyDelete
  88. haaa beli jangan tak beli ... jangan lupa beli cencaluk sekali ...

    ReplyDelete
  89. kompem x lapa...anaknda rela gigit btg balak je bonda...hahaha

    ReplyDelete
  90. sebab darurat la tu .. kat dalam lemari dah tak de apa-apa selain kicap hehee

    ReplyDelete
  91. nampaknya kena simpan stok kicap banyak2 sebelum darurat ... :-)

    ReplyDelete
  92. eiiiii....darurat ke, x darurat ke, x terliur lgsung nk telan pacat...
    bnyk lg bnda len boleh jamah wat isi perut...

    ReplyDelete
  93. itu bkn darurat..itu kedana la PR coz dlm 'lemari'
    klau lam bag packer tu bru la 'darurat'
    ngeeeee

    ReplyDelete

Kalau digumpal sekecil kuku, kalau dibentang selebar alam, walau sebesar biji labu, bumi dan langit ada di dalam ....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Bila Cindaku Menulis | Abjad Rumi Ke 13 | Mencari Identiti
Copyright © 2013. Bila Cindaku Menulis - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger