Home » » Cerita FATT CATS ...

Cerita FATT CATS ...

Written By Cinta Menora on Tuesday, June 14, 2011 | 6/14/2011 10:54:00 AM

11 tahun yang lalu ....

"Cinta ... please get procurement to order 8 units of blackberry ..." Huh! Terkezzut aku ..!! Awat lak bos aku suruh order blackberry ... 8 unit lak tu. Apa itu ..?? Aku cuma tahu buah blackberry, blueberry, strawberry, blackcurrant ... kek blackforest ... tapi takkan lah bos aku kata 8 units of blackberry ..? Aku pun call Procurement Manager, "Boss asked you to order 8 units of blackberry". Diam sekejap, aku tak dapat apa-apa respond pun. Dalam 2 minit kemudian, dengan suara berbisik, aku ditanya dengan soalan cepumas ..."Ma'am, don't tell me that boss wants me to order fruits ..??" Huhuhu ... and that was 11 years ago ... Aku rasa kalau sekarang aku suruh anak-anak aku beli blackberry, sure diorang akan bawak balik handphone blackberry untuk aku .... diorang tahu ke blackberry tu sebenarnya buah? seperti juga buah apple ..? Aku doubt ....

Hari ni aku nak merapu sikit ... nak citer pasal kucing. Pagi semalam, dalam aku sibuk-sibuk nak masak, sempat jugak aku main kejar-kejar dengan kucing ... entah kucing siapa ntah ... tau bela tapi tak tahu nak jaga ... dok mengiau-ngiau kat depan rumah aku ... aku halau ke luar, dia lari balik ke dalam ... sempat pulak dia kencing kat depan pintu rumah ... tak pasal-pasal aku kena basuh. Eishh! Lepas sekor-sekor binatang yang masuk kat dalam rumah aku ni ...

###  Ni citer pasal FATT CATS ... layannnnn  ###

Dua ekor kucing merancang untuk berkahwin ...

Kehidupan mereka cukup bahagia sebagai suami-isteri ....

Mereka kemudian dikurniakan cahayamata yang amat comel ....

Dan cahayamata yang ke dua ....

Langkah pertama bayi-bayi ini ... 

Si ibu bekerja keras untuk menyara kehidupan keluarga ....

Manakala si ayah pula suka berpoya-poya dengan teman wanita ... 

Anak-anak membesar tanpa kasih-sayang secukupnya sehingga menjadi kanak-kanak liar ...

Yang satu membesar sebagai pengganas ...

Yang satu lagi asyik berjoli dan bersuka-ria di kelab-kelab malam ...

Dan kerana tekanan perasaan, yang satu bertekad untuk membunuh diri ... 

Bila sampai ke pengetahuan si ayah, terus si ayah diserang sakit jantung ...

Manakala si ibu pula hilang ingatan dan disahkan tidak siuman ...

Moral of the story :

Walau sesibuk manapun kita, berikan ruang dan masa yang secukupnya untuk anak-anak. Mereka merupakan anugerah Allah swt yang tidak ternilai dan kita diamanahkan untuk menjaga dan mendidik mereka sebaik-baiknya. Jagalah dan lindungilah mereka seperti kita menjaga diri kita sendiri. Selamat hari bapa buat semua yang bergelar BAPA ... Anda mempunyai tanggungjawab yang cukup besar sebagai tunggak dan pelindung keluarga ...

Another moral of the story :

"LIFE WAS MUCH SIMPLER WHEN APPLE AND BLACKBERRY WERE JUST FRUITS"

Share this article :

12 comments:

  1. aaa..that was sweet of you to wish us all a happy fathers day..

    by the way arr...itu last punye kucing arr..banyak kesian wooo..became insane haa..itu mak kucing kan..father lagi teruk ..kena heart attack some more...


    ..lu ingat haa..kita punye life arr..ala kaa.selupa itu kucing..meow..purr...meooooowokkk..

    good day ma'am..

    ReplyDelete
  2. well the olrascal .. i have always been sweet, esp. to you ...

    itulah .. kesian kat mak kucingkan, kerja teruk2 .. sedangkan si bapak kucing dok flirting around (huhu .. mcm biasa ku dengar perkataan ni ..)

    lbh kurang sama aje dgn life kita .. lbh2 lagi kisah si bapak kucing tu ...

    ReplyDelete
  3. hahahhaa.haahahahaa..Den , anak Den, semunyo hahaaahaha..hhhahaa..anak Den yg kocik suko tengok yg tongah jamming tu...

    ReplyDelete
  4. kakaka ... aku suka tgk anak kucing yg nak tembak diri sendiri tu ... sedih betul muka dia ... dan lagi satu, mak kucing yg became insane tu ... senyum dia from ear to ear ..!!

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. woit awat Den tak leh nak masok chat roll ini ...tolong ubah settin....Wah sekarang dah berwajah baru lak...Black is Beauty...

    ReplyDelete
  7. Saya punyai seekor kucing jenis garfield. Nama pendeknya Bell.Nama panjang Bella. Tapi sayang tak mahu kahwin. Dia suka jadi anak dara tua. Dah cuba dapatkan jodohnya. Tapi dikejar pasangannya dengan penyapu. Lari lintang pukang keliling rumah. Banyak bulu2 kembang pasangan dia tanggal.

    Jenis begini agaknya hidup senang ya. Tak banyak masalah peribadi dan peribody.

    ReplyDelete
  8. hahahaha ... pak mail mmg wat lawak. sapa yg kejar sapa dgn penyapu? ni mesti kes jeles ... pak mail saja tak nak bg dia kawin kot ...

    ReplyDelete
  9. dengan gambaq cmni pun leh buat crita no?hehehe...

    ReplyDelete
  10. @Suraya Noormacam tu lah kalau dah terlebih kreatif, su ... hahahaha

    ReplyDelete

Kalau digumpal sekecil kuku, kalau dibentang selebar alam, walau sebesar biji labu, bumi dan langit ada di dalam ....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Bila Cindaku Menulis | Abjad Rumi Ke 13 | Mencari Identiti
Copyright © 2013. Bila Cindaku Menulis - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger