Home » » Favourite Quote - Pessimist and Optimist

Favourite Quote - Pessimist and Optimist

Written By Cinta Menora on Wednesday, April 3, 2013 | 4/03/2013 12:19:00 AM

"The pessimist sees difficulty in every opportunity. The optimist sees opportunity in every difficulty"

-Winston Churchill
 
 


The way we perceive a specific situation is determined by our frame of mind. If our mind and thoughts are positive, we will always be in a position to seize the opportunities that are before us ....

Share this article :

11 comments:

  1. saya seorang yg optimis :kataku kepada diri sendiri.Yeay!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeszz ... itu yang kita mahu. keep it up, sis ... :)

      Delete
    2. tq kak..tp kan,ok tak kalau sy benti keja sekarang?

      Delete
    3. jangan dulu, sue ... sebab berniaga ni ada pasang surutnya. biar betul2 established dan ada lebihan wang untuk jaminan di kala kecemasan, barulah berhenti kerja. rebut segala peluang yg ada semasa berpendapatan tetap ni. bila dah buat bisnes sendiri, susah nak apply loan nanti.

      Delete
    4. kak..bukan apa kak...bukan sbb nak berenti tu sbb sy buat bisnes..bisnes sy ni kecik ja..sambilan lak tu bila ada masa...tp sbb duk jauh dgn asben la kak..dah nak 3 tahun...terasa marah pun ada..rasa cam dah takleh nk terima dah..sy tak merungut sbb kerja dia..tp sy geram sbb tak dapat tukar..nak cari kerja kat sana,saya tak rasa saya boleh dapat gaji sama mcm sekarang ni..banyak nak kena pkir..pengasuh anak lagi kalau sy ke tpt suami,tp tu la..makin serabut lak rasa.tak tenang jiwa duk cni...

      Delete
    5. adusss sue, part jiwa tak tenang ni yang payah sikit. bila dah duduk berjauhan lama2 ni memang banyak dugaannya, apa lagi bila ada anak kecil. cuba sue rikki2 dulu kerja yang ada di tempat suami. kalau rasa2 boleh dapat kerja di situ, barulah berhenti kerja di sini. insya Allah, di mana2 pun kita berada, jika ada usaha dan keyakinan, pasti kita akan berjaya ...

      Delete
    6. tu la kak..hmm..takpala..mtk tolong Allah tunjukkan jalan nnt..Dia mesti tau yg terbaik....

      Delete
    7. alhamdulillah ... itu yg sebaik2nya, sue ... banyak2 berdoa dan berzikir padaNya, insya Allah jiwa akan tenang (nasihat utk diri akak juga ni) ...

      Delete
  2. cinta menora,

    Dear Opportunist,

    While optimist, pessimist and realist are arguing about the glass of water , why did you drink it?

    They are actually arquing who among them have added some drops of poisonous venom in that glass of water.

    The Philanthropist.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dear philanthropist,

      that's why you are here to take the opportunist's place ....

      Delete
  3. lepas isi mklumat yg dia minta sprti email, no tlefon, dll.sya dpat email ;

    Dear Fadzlan Rizan Mohd Yusuf,

    You have just entered into www.my-kupon.com !

    Please click the following link to confirm your entry and stand a chance to win for free:
    http://www.my-confirmation.com/_ma/my/rt/26372858daaec7360000c14994ac-0


    Anda telah memasuki laman web kami di www.my-kupon.com !

    Klik disini untuk mengesahkan penyertaan anda dan kemungkinan anda akan menang secara percuma!
    http://www.my-confirmation.com/_ma/my/rt/26372858daaec7360000c14994ac-0


    Move this email to your primary inbox to receive exclusive promotions and offers from us.


    Alihkan emel ini ke inbox utama (primary) anda untuk menerima penawaran eksklusif, berita dan promosi terbaru dari kami.



    Yours, Jane
    from the My Kupon-Malaysia team

    adakah sya dlam msalah atau smuanya baik² shaja? dan apa yg patut sya lakukan?

    ReplyDelete

Kalau digumpal sekecil kuku, kalau dibentang selebar alam, walau sebesar biji labu, bumi dan langit ada di dalam ....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Bila Cindaku Menulis | Abjad Rumi Ke 13 | Mencari Identiti
Copyright © 2013. Bila Cindaku Menulis - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger