Home » , » Think Beyond Boundaries 1

Think Beyond Boundaries 1

Written By Cinta Menora on Tuesday, September 27, 2011 | 9/27/2011 12:00:00 PM


Think beyond boundaries ....
How can you drop a raw egg onto a concrete floor without cracking it?
Share this article :

103 comments:

  1. Without cracking the raw egg or the concrete floor? :-)

    ReplyDelete
  2. emmm ... saya tak boleh kata jawapan tuan ni salah ... there's no rules n regulations ... tapi ini bukan jawapan yg tepat ... think beyond boundaries ... hehehe

    ReplyDelete
  3. Well how can you keep the falling egg from breaking he he..

    ReplyDelete
  4. the concrete floor is hard to crack, razak ... masih bluuurr lagi ke? wake up ..!!

    ReplyDelete
  5. sori, engineer like to play with logic..you twist the sentence, i twist the distance :)

    ReplyDelete
  6. hahaha ... there's a quote which i like the most on engineers ... "when a train goes through a tunnel n it gets dark, u don't throw away the ticket n jump off ... u sit still and trust the engineer ..." ehmmm logically right ... :-)

    ReplyDelete
  7. 1) by keeping it ...?
    2) holding on to it ...?
    3) catch it before it falls ...?
    huhh ...!! jimmmmmmmmyyyyyyyyyyyy .......

    ReplyDelete
  8. Ala ... no nd 2 crack ur brain! Juz crack the egg, fry it & eat it! LOL!!!!

    ReplyDelete
  9. Huuaaarrrgghhh ! ..
    thanks for waking me up .. :-D

    ReplyDelete
  10. maz, rebus telur tu dulu sepenuh masak (hard boiled).

    ReplyDelete
  11. aisya, maz dah tidur kot? kita kena kerja pagi esok ni...tapi mata tak nak lelap lagi!

    ReplyDelete
  12. Aisya pun msh blm mengantuk, nasib baik esok tak kerja :-)
    Why can't sleep, dear? hehehe ...

    ReplyDelete
  13. entah....excited dapat kawan baru macam maz....hehehehehehe...boleh ajak dia jalan-jalan cari gems and stones!

    ReplyDelete
  14. huhu ... dah ngantuk gak tapi mcm mecenning kata, "excited", saya pun dah mcm terover excited ni ... ok lah ladies, kita sambung esok ye. kena get my beauty sleep, esok ada meeting ... gudnite ladies :-D

    ReplyDelete
  15. salam mecenning ... very good morning (morning lagi ke?) to u too ...

    ReplyDelete
  16. hehehe ... still morning, Lady Maz!!!! Gd lovely late morning!!!

    ReplyDelete
  17. Good afternoon Maz & everybody ..
    How's the meeting going on Maz ?

    ReplyDelete
  18. aisya baru bangun ke ni? smlm tidur lambat, kan ... dah masak ke belum?

    ReplyDelete
  19. good afternoon, razak ... as usual, holiday mood masih terasa ... laa ni, mcm zombie kg pisang pun ada gak ... hehehe ... meeting, seperti biasa, tak pernah yg seronok nyer ... esp. hari ni, "tuesday blues" ... biru mata hitamku ... xixixixi

    ReplyDelete
  20. hehehe .... ala, tanya tu pula*pout*
    Pppssttt ... yg masak, my sister lah *wink*

    ReplyDelete
  21. aikkk ... pemalasnya dia ..!! awat tak masak sendiri? hahahaha

    ReplyDelete
  22. hehehe ... bukan malas tetapi manja! LOL!!! Aisya tak tau masak, masak nasi goreng je ... hehehe ...

    ReplyDelete
  23. Nasi Goreng Ikan Masin Antarabangsa satuuu !... :D

    ReplyDelete
  24. kenapa ya ? .. muka memasing bertempek putih ? hehee

    ReplyDelete
  25. make it two, aisya ... letak telur mata sekali, ye ...

    ReplyDelete
  26. kalau tempek hitam, orang tak nampak lak ... gelap ..!!

    ReplyDelete
  27. saya punya juga ... add telur mata biru , satu ..heu..heu..

    ReplyDelete
  28. hehehe .... blh! Aisya cmpur dgn warna biru biar jadi telur mata biru unik! LOL!!!!

    ReplyDelete
  29. asli atau tidak,
    tiada tertakluk dalam permintaan
    adakah kata bermaksud satu perli
    secara halus tetapi tajam ingin mengata
    'Aisya, u can't even fry an egg?'
    hehehe ...
    itukah yg ingin kanda Razak 'imply' *wink*

    ReplyDelete
  30. mana nasi goreng telur mata ni, aisya? dah time lunch ni, bau nasinya pun takde lagi ...

    ReplyDelete
  31. maz, tak kan makan biskut aje....berkepuk lah duit!

    ReplyDelete
  32. Hehehe, Lady Maz ... U look great! Why wanna diet?

    ReplyDelete
  33. ishhh tak diet lah ... sebab tadi ni tunggu nasi goreng si aisya tak sampai2, tu pasal lah makan biskut aje lorrr ...

    ReplyDelete
  34. biskut kering jer ... alahai! makin kering laa Maz :D
    kempunan nampaknya nak ngecicip nasi goreng special aisya huhuu

    ReplyDelete
  35. Alamak ... jgn lah kempunan. Nanti aisya beli sebungkus nasi goreng utk Lady Maz ya*wink*

    ReplyDelete
  36. jangan lupa untuk razak sekali, dengan telur mata biru :-D

    ReplyDelete
  37. aisya, you can 'poslaju' the nasi goreng....i tak boleh order coz dah overweight.

    ReplyDelete
  38. hehehehe .... ok! Jgn pula tak makan telur mata biru tu, abg Razak! hehehehe ..

    ReplyDelete
  39. alahai .. tak tergamak pulak nak santap mata biru tu hehehee
    biar la saya simpan buat kenangan :D

    ReplyDelete
  40. razak,
    mata biru tu dah mula hilang kebiruannya, janganlah dikenang2 lagi, kelak merana diri ... dan saya masih lagi menunggu species yg makin pupus, di mana agaknya dia berhibernasi ye ...

    ReplyDelete
  41. species yg mana tu Maz ? .. * busy body mode on *

    ReplyDelete
  42. alaaa razak, species lelaki yg makin pupus tu ... rindu pd usikan n gurauan dia ...

    ReplyDelete
  43. teringat kita kat seseorang...emmm....sedih dan sayu pulak

    ReplyDelete
  44. Lady Maz, siapa???? Hehehe ... Daeng Mecenning, siapa???
    Hehehe ... Me so kaypoh!

    ReplyDelete
  45. Biarlah menjadi rahsia ku...kan kusimpan disudut hati...emmm. jiwang pulak pagi-pagi....opppss kerja melambak oi...dah cuti seminggu.

    ReplyDelete
  46. hidup kena multitasking aisya. doing 2, 3 things at the same time...ni tengah design galery kat office. kita nak adakan satu 'coffee house' within the gallery...kepala tengah imagine,..french style/ambiance...white on white...emmm mesti cantik...amin (walau hati tengah sayu...ku gagahkan juga to be productive)

    ReplyDelete
  47. ofis sendiri ke, dear? good luck ...

    awat hati tgh sayu? kita pun sebenarnya tgh sayu sgt2 ni ...

    ReplyDelete
  48. Why sayu2 gals??? Nanti Aisya cipta puisi jiwang specially for u, ok!
    Smile, the sunshine loses its warmth without ur lovely smile :))

    ReplyDelete
  49. ofis pejabat...i ni buat semua benda...dr jadi cikgu sampai ....design ofis.

    aik...you pun sayu juga....emmm....samalah kita! aisya je happy! thanks aisya for comforting us.

    nak gi lunch ni....ada dating dgn pakwe halal....petang jumpa lagi.

    ReplyDelete
  50. tengah bertapa la tu .. apa lagi musim hujan sokmo nie . Nak meronda takut terperangkap dek banjir ..

    ReplyDelete
  51. aisya,
    cuba omit kan "s" dari "sayu2" gals tu ... sedap sikit bunyinya ...

    mecenning,
    how was your lunch date?

    razak,
    lama sangat dia bertapa ... dari musim durian hingga musim rambutan ... musim hujan ni, mungkin dia berhibernisasi kot ...

    ReplyDelete
  52. emmm...biasa aje....dpt lupa 'sayu' sekejap. how's yours. jgn pulak makan biskut lagi!!!

    ReplyDelete
  53. ohh tadi we had lunch with clients from singapore ... ok lah ... cuma ... sayu ku tetap tak terubat ... huhu

    ReplyDelete
  54. kita pun sayu lagi...cerita lah kat kita...PM ya....nanti tolong bagi kaunseling....lepas tu you bagi kita kaunseling pulak...we are in the same boat....insyaAllah, boleh saling menasihati....dgn syarat tak boleh mengumpat....tak sanggup tanggung dosa yang dah banyak ni....ok babe,

    ReplyDelete
  55. aduiiiyaiii ... idak ler gitu, tapi kalau ada usikannya, terubat juga rasa sayu teman ... hehehe

    ReplyDelete
  56. Oh hoo ada sebab musabab lain ye ? ...
    cer citer..cer citer ... ** busy body mode on **

    ReplyDelete
  57. hahahaha razak, razak ... camne nak citer, ek ... kita sendiri tak tahu kenapa ... tetiba sayu aje. mlm tadi mimpi tak berapa elok, so it bothers me a lil' bit. nanti tunggu mlm ni pulak, kalau2 ada sambungannya ...

    ReplyDelete
  58. Permainan mimpi agaknya, Lady Maz. U & daeng are of coz always ayu in my eyes :))
    Me now worry ... u gals be strong, ok :)

    ReplyDelete
  59. thanks aisya....you remain happy always...nanti bagi kita kaunseling....hehehehehe

    ReplyDelete
  60. hehehe ... me gv u lots of hugs, kisses n prayers, too!
    My ayu daeng & lady Maz!

    ReplyDelete
  61. ok dear, lots of luv and hugs to you too in return....ni nak gi bersiap...ada hal ckit....take care

    ReplyDelete
  62. U too, dear! Aisya doakan semoga 'everything goes well', insya Allah :))

    ReplyDelete
  63. moga ending nya happy Maz ... just like fairy tales :D

    ReplyDelete
  64. Wei..tk nak hug aku ke? Dun worry badan gua ni ntak berbulu hehehehehehe!

    ReplyDelete
  65. Yang aku tau telur bila jatuh kat concrete dan takkan retak..koloper ajo! hehehehehe

    ReplyDelete
  66. adusss ... kakakakaka ... koloper tu boleh jatuh ke? tu lah, org suruh pakai seluar kecik, dia tak nak pulak ...

    ReplyDelete
  67. Padanlah laki lu talipon gua tanya kot2 gua ada gam..dia nak tampal bulu kucing kat dada dia..ruper2nya kerja lu ek !

    ReplyDelete
  68. Kepada golongan yg labuh...lets stand and unite!!!!!

    ReplyDelete
  69. apak hang tu lah ... patutlah kucing si yanto dah togel ...

    ReplyDelete
  70. Hahahahaha .... Alahai Abg MPA, kurang dipeluk manja ke???
    Mari, adik hug2 ... kecian my brother ni seorg *wink* tetapi kan minta izin ur Mrs dulu, blh ke tak?!
    LOL!!!

    ReplyDelete
  71. Tak main la Hug2 ... lets BIG HUUUG ..** ala-ala Tele Tubbies ** hahahaa

    ReplyDelete
  72. Mcm mana nak BIG HUUUG ala Tele Tubbies, aisya orgnya kecil molek.
    hehehe ... tak sampai nak hug, tunggu jap.
    *Tarik kerusi, diri atas kerusi* ... ok, baru sampai, dpt hug2! LOL!!!!

    ReplyDelete
  73. hehehehe ... hw big he is??? Like Big Boss in WWE???

    ReplyDelete
  74. a bit tougher.. hehee
    One close line ..Im history ..

    ReplyDelete
  75. it's ok, razak ... history will repeats itself ... :-)

    ReplyDelete
  76. hahaha idak ler, aisya ... saja repeat the "history" word ...

    ReplyDelete

Kalau digumpal sekecil kuku, kalau dibentang selebar alam, walau sebesar biji labu, bumi dan langit ada di dalam ....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Bila Cindaku Menulis | Abjad Rumi Ke 13 | Mencari Identiti
Copyright © 2013. Bila Cindaku Menulis - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger